Ansetter og vokser i jubileumsåret

 
Ansetter og vokser i jubileumsåretJubelår: Styreleder Lars Krangnes og daglig leder Atle Gerhardsen i Cautus Geo.
Cautus Geo ansetter flere. Oppdragsmengden er rekordstor. Selskapet får omsetningsrekord i sitt tiende år.

For Atle Gerhardsen og Lars Krangnes er skapergleden og faglige utfordringer den store drivkraften. Det har i tillegg resultert i sunn økonomi og ti år med overskudd. I år passerer omsetningen 30 millioner kroner.

Før årsskiftet er det viktige Oslo-kontoret flyttet til nye lokaler. Selskapet har vokst ut av kontorene på Løren. I de nye lokalene som ligger tett på E18 ved avkjøringen til Fornebu, er det gjort plass til flere medarbeidere.

Ansetter
– Vi øker med tre nye geologer. I tillegg øker vi på logistikk og på utvikling av vår egen programvare for sanntidsanalyser av innsamlet data, sier daglig leder Atle Gerhardsen i en pressemelding.

– Vi har bygd stein på stein gjennom mange år. Det løpet fortsetter. Det handler om å investere i teknologi, i fornyelse og enda mer trygghet for kundene, sier Gerhardsen.

Overvåker naturfare
Siden starten har Cautus Geo hatt store oppdrag innen overvåking av naturfare. I ti år har Cautus Geo hatt utstyr og drevet overvåking av noen av Norges farligste fjellpartier, som Åkneset, Nordnesfjellet og Mannen som kanskje er aller mest kjent etter de mange evakueringene i forkant av raset på Veslemannen i sommer. Også der var det utstyr og overvåkingssystemer fra Cautus Geo.

Unik teknologi
Siden starten har Cautus Geo tatt fram unik og ny teknologi. Selskapet driver ett av Europas største GNSS-nett for geomonitorering (Global Navigation Satelite Systems), har utviklet Cautus Web som gir sanntidsanalyse og presentasjon av innsamlet data, automatisk snøskredradar med varsling, loT datalogger og egen poretrykksmåler.

I tillegg står de bak en av verdens lengste deformasjonskabel. Den er montert i Gilhusbukta utenfor Drammen hvor det etableres 200 dekar nytt land for boligbygging.

Sterk FoU-profil
Innovasjon Norge-direktør Mona Skaret plasserer Cautus Geo i det hun kaller EUs Champions League for bedrifter etter tildeling av EU-midler i «Fast track to innovation». Det programmet er en del av EUS Horisont 2020. Der er et av kriteriene å kunne gå globalt, kombinert med spisskompetanse og internasjonal erfaring.

Cautus Geo fikk EU-støtte for å utvikle et kostnadseffektivt og sikkert system for sanntidsmåling av vannkvalitet. Oppnå klimamål

– For bygg og anlegg mener vi at våre løsninger kan bidra til å nå klimamålene for bransjen. En hyggelig bonus er at instrumentering og overvåking også kan forkorte byggetiden, øke sikkerheten og gi bedre økonomi i prosjektene, sier Atle Gerhardsen i meldingen.

Geomonitorering skal bidra til at utbyggere kan håndtere risiko på en bedre måte.

– Vi har konsentrert oss mest om markedene i Norge og Sverige, men økt etterspørsel fra utlandet gjør at vi fremover ønsker å eksportere vår teknologi, sier Gerhardsen.

Om Cautus Geo
Skal være ledende og utviklende aktør innen effektive og sikre løsninger for overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

Arbeidsområder: Kartlegging, instrumentering, drift og dataforvaltning av varslingssystemer for stabilitet av fjell, løsmasser, konstruksjoner og overvåking av land- og vannområder.

Etablert i 2009 av Lars Krangnes (styreleder) og Atle Gerhardsen (daglig leder).

Hovedkontor i Lier. Kontorer i Oslo, Drammen, Voss, Lier og Kviteseid.

Cautus Geo AS er et uavhengig selskap med hovedfokus på utvikling, etablering og drift av ulike målesystemer. Vi har som mål å være en ledende og utviklende aktør inneneffektive og sikre løsninger for overvåkning av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår