Aldersdiskriminering fra NHO-sjefen

 
Aldersdiskriminering fra NHO-sjefenIllustrasjonsbilde: Shutterstock
NHO-sjef Kristin Skogen Lund er aktivt tilstede i TV, radio og i sosiale medier om dagen, der hun promoterer NHOs årskonferanse som har temaet «verdien av arbeid». Et viktig og godt tema, problemet oppstår når hun føler behov for å diskriminere voksne arbeidstakere.

Av Hans-Erik Skjæggerud,
daglig leder i Parat

Skogen Lund fortjener ros for å sette søkelyset på det overordnede viktige, om hvilken verdi arbeid har for samfunnet, bedrifter og enkeltmennesker. Likeså behovet for å få flere i jobb, viktigheten av å få flere kvinner over fra deltid til heltid, og nødvendigheten av at flere av oss står lenger i jobb og ikke runder av straks vi har passert 60.

Sett i lys av dette, kommer hun med en underlig uttalelse på NRK nyhetsmorgen tirsdag. Skogen Lund har med seg en ung gutt som følger henne gjennom dagen og som dokumenterer aktivitetene fortløpende på sosiale medier – Flott! Denne dyktige ungdommen får fortjent skryt, men hun føler samtidig behov for å si at 40-åringer sannsynligvis ikke kunne gjort den samme jobben. Mener Skogen Lund virkelig at 40-åringer er evneveike og utdaterte?

Det er mulig jeg er litt hårsår og nærmer meg en alder der NHO-sjefen finner meg mindre attraktiv som arbeidstaker, men det er grunn til å reagere. Den samme NHO-sjefen valgte i 2016 å sparke over 50 ansatte over 60 år gjennom å tilby sluttpakker – samtidig som de ansatte 25 unge. Kristin Skogen Lund begrunnet dette med behov for å fornye kompetansen i organisasjonen.

Vi i Parat ønsker et godt forhold til arbeidsgivere og vi vil ha tillit til NHO-sjefen, men hva er det egentlig hun mener? Vil hun ha flere i arbeid, eller mener hun voksne arbeidstakere i 40-årene er i ferd med å bli utdatert og egentlig bør skyves ut av arbeidslivet?

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår