Akustikkløsning uten visuell støy

 
Akustikkløsning uten visuell støyBildet viser en akustikkhimling med både nye og tidligere profiler, og forskjellen mellom profilsystemene ses tydelig. Matt White har fått en matt overflate som fjerner gjenskinn fra omgivelsene og som gjør at profilene oppleves like hvite som resten av himlingen. Foto: Rockfon.
Det kan være vanskelig å konsentrere seg i nåtidens kontormiljø. Mail, bråk og visuell rot fjerner fokus fra dagens oppgaver. Med det nye profilsystemet ’Matt White’ sammen med modulhimlinger fra Rockfon unngår man både den akustiske og visuelle støy – og man kan dermed sikre et bedre arbeidsmiljø.

Produsenten av akustikkhimlinger, Rockfon, lanserer profilsystemet ’Matt White’ til modulhimlinger. Profilene har fått en matt overflate som fjerner gjenskinn fra omgivelsene og gjør at profilene virker like hvite som resten av himlingen. Profilene og himlingen blir visuelt integrert og kontrasten mellom dem minimeres.

- Vi opplever en stor etterspørsel etter løsninger med mindre kontrast mellom profilene og himlingene, samt en løsning som gir mindre gjenskinn. Disse ønskene har vi lyttet til og har derfor med ny teknologi skapt profiler som har positiv påvirkning på hvor rolig man opplever rommet, forteller Jonny Aas, daglig leder for Rockfon, om Matt White.

En estetisk løsning
Med den nye teknologien er profilsystemet blitt mer nøytralt. Rett og slett fordi overflaten er mer hvit, samtidig som den matte overflaten ikke reflekterer farger og overflater fra rommet og derfor vil oppleves som en hvitere og mer integrert del av himlingen.

En himling, som skjuler både stygge installasjoner og ventilasjoner, har opprinnelig hatt både akustiske og estetiske formål. Den nye teknologien forsterker den estetiske siden med en mer ensartet og mindre kontrastfylt himling.

Dagslyset gir ikke gjenskinn
Med Matt White profilsystem kombinert med platene våre kan man nyte et rom med både god akustikk og dagslys. For dagslyset blir hverken kastet tilbake fra hverken himlingen eller fra Matt White-profilene, men blir nå jevnt fordelt i rommet. Jonny Aas forklarer nærmere:

- Det er mer behagelig å oppholde seg i et rom hvor materialene har en såkalt lav glansfaktor, og dette har de nye profilsystemene. Den nye teknologien gir nemlig profilene en vesentlig lavere glans. Faktisk er glansfaktoren med den nye teknologien helt nede på 3 hvis man ser på himlingen i en 85 graders vinkel. Til sammenlikning har Rockfons konvensjonelle profilsystem en glans på 33.

Matt White oppleves derfor sammen med modulhimlingen som en elegant, hvit og matt overfalte, samtidig som det fjerner både den akustiske og visuelle støy, som alle kan bli forstyrret av i løpet en lang dag på kontoret.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår