Aksel Lund Svindal investerer i hotell

 
Aksel Lund Svindal investerer i hotellHotellet i Hemsedal koster 900 millioner kroner og vil stå ferdig neste vinter. Alle fritidsleilighetene tilknyttet hotellet er utsolgt, og de første beboerne vil ta over sine leiligheter i februar 2020. (Ill: Nordic Office Of Architecture).
AKTUELLE PROSJEKTER: Aksel Lund Svindal har gått inn på eiersiden i hotellprosjektet Fýri Hemsedal. Det er AB Invest som hittil har stått som eier av hotellprosjektet, som Lund Svindal nå eier 13,5 prosent i.

av Therese Alne Bolin

Byggingen av Fýri Hemsedal er i full gang og hotellet vil kunne ta imot de første gjestene allerede i julen i år.

Gikk inn på eiersiden

Arthur Buchardt har en eierandel i AB Invest på 51 prosent i konsernet, mens hans sønn Anders Buchardt eier de resterende 49 prosent. Aksel Lund Svindal har gått inn med en eierandel på 13,5 prosent i Fýri Hemsedal og har bidratt til å få ESS Group inn i prosjektet. ESS Group er nå er valgt som hotelldriver for VY Hemsedal. I den forbindelse skifter også hotellet navn til Fýri Hemsedal. Det skriver AB Invest i en pressemelding.

Sterke merkevarer

I Sverige består porteføljen til ESS Group av noen av landets sterkeste merkevarer innen hotell og restaurantbransjen. Steam Hotel, Hotel Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen og Falkenberg Strandbad er noen av de unike hotellene som ESS har etablert og vunnet priser for. I tillegg til hotelldestinasjoner er ESS også partner i restauranter og serveringssteder som Zamenhof, Barabicu, Brasserie LIPP, Port du Soleil og 8ight.

Store ambisjoner

Totalt driver ESS-konsernet 8 hoteller og 15 restauranter, og nærmer seg en omsetning på en milliard kroner. Fýri Hemsedal blir deres første satsing utenfor Sverige. Med etableringen i Hemsedal kommer også en ny spennende utenlandsk operatør inn i det norske markedet.

 - Vi er særdeles stolte over at vi har fått en så nyskapende og suksessrik hotellkjede med på laget. Dette er også bevis på den posisjonen Hemsedal har klart å oppnå som skidestinasjon. Nå har vi store ambisjoner om å være med og løfte Hemsedal til en helårsdestinasjon, sier Anders Buchardt i AB Invest i pressemeldingen.

Når hotellet nå endrer navnet til Fýri Hemsedal, er det nettopp for å gi hotellet en lokal forankring. Fýri betyr først på den lokale dialekten. Det nye navnet reflekterer også ESS Group sin visjon med å ligge i front.

Alle fritidsleilighetene tilknyttet hotellet er utsolgt, og de første beboerne vil ta over sine leiligheter i februar 2020. Med den høye interessen for Fýri Hemsedal slippes derfor nå Fýri Tunet, 24 nye fritidsleiligheter med salgsstart 28. januar.

Hemsedal har helt spesielle kvaliteter som helårsdestinasjon her det ligger i skjæringspunktet mellom alpine fjell i vest og det lunere landskapet i øst. Det er absolutt et område jeg selv kunne tenke meg å tilbringe mer fritid. Med Fýri Hemsedal får jeg sjansen til å være med på å utvikle et prosjekt fra bunnen av. Og med kompetansen og erfaringen til teamet i AB Invest og nå ESS Group er jeg ikke i tvil om at vi skal lykkes.

Fakta:

Tottenskogen hotell

Kommune:         Hemsedal

Verdi:    900 millioner kroner

Byggestart:        juni 2018

Ferdig: desember 2019

Entr. form:         Totalentreprise

Areal:    17000

Boenhet:            191

Det pågår forhandling med entreprenør innen tømring.

144 hotellrom og 47 fritidsleiligheter. Prefabrikkerte baderomskabiner; Parmarine Oy.

Gjeldende anbud på: Malingsentreprenør, flislegger, blikkenslager og gulventreprenør

Tiltakshaver: AB Invest AS

Totalentreprenør: HENT AS

Arkitekt forprosjekt: Nordic Office Of Architecture AS

Arkitekt: Nordic Office Of Architecture AS

Interiørarkitekt: Haptic Architects AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår