AF Gruppen med solid resultat

 
AF Gruppen med solid resultat(Kilde: pressemelding fra AF Gruppen)
AF Gruppen fortsetter veksten og leverte et solid resultat i 3. kvartal.

AF Gruppens omsetning var 4 536 millioner kroner i 3. kvartal. Dette tilsvarer en vekst på 33 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Veksten har i hovedsak vært organisk. 

Resultat før skatt ble 313 millioner kroner i 3. kvartal. Dette ga en resultatmargin på 6,9 prosent i 3. kvartal.

H-verdien for 3. kvartal var 0,3(0,7) og sykefraværet var 3,1 prosent (2,6 prosent).

Samlet ordrereserve per 30.09.18 på 18 920(20 183) millioner kroner. Kontantstrøm fra driften ble 100 (410) millioner kroner i 3. kvartal.

AF Gruppen har en solid finansiell posisjon og hadde per 30.09.18 netto rentebærende fordringer på 680(1 068) millioner kroner. Styret har vedtatt et utbytte på 3,50 (3,50) per aksje for 2. halvår.

I oktober inngikk AF Gruppen endelig avtale om å kjøpe 70 prosent av Helgesen Tekniske Bygg AS (HTB). HTB er en byggentreprenør på Valestrandsfossen utenfor Bergen som de siste tre årene har hatt en gjennomsnittlig omsetning på MNOK 335 og en driftsmargin på 6,5 prosent. Kjernevirksomheten er oppføring av industri- og lagerbygg, kjøpesentre og kontorbygg.

I oktober inngikk AF Gruppen også en intensjonsavtale om kjøp av 70 prosent av aksjene i HMB Holding AB (HMB).HMB oppfører næringsbygg og boliger i Stockholm/Mälardalen samt i Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. HMBs omsetning i 2017 var på MSEK 1 300 med en driftsmargin på 7,7 prosent.

- AF Gruppen fortsetter veksten og leverer et solid resultat for 3. kvartal. Innenfor anleggsvirksomheten var veksten 65 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Vi har flere store prosjekter i produksjon og etter kvartalets slutt ble endelig avtale med Nye Veier om prosjektering og bygging av ny E39 Kristiansand vest - Mandal øst signert. Med en verdi på MNOK 4 700 ekskl. mva. er dette den største enkeltkontrakten i AFs historie. Avtalen gir oss gode muligheter til å videreutvikle kompetansen som er bygd opp sammen med kunde og samarbeidspartnere i prosjektet E18 Tvedestrand-Arendal.

Oppkjøpet av HTB vil styrke virksomheten på Vestlandet og bygge videre på LABs sterke posisjon i regionen. Med intensjonsavtalen om å kjøpe 70 prosent av det svenske selskapet HMB vil vi også ta et viktig strategisk steg i det svenske markedet.

Sterk vekst skal ikke gå på bekostning av sikker og lønnsom drift. Jeg er derfor godt fornøyd med at vi leverer gode marginer og et sterkt resultat, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår