AF Gruppen bygger kraftverk for Statkraft Energi

 
AF Gruppen bygger kraftverk for Statkraft EnergiAF Gruppen har inngått kontrakt med Statkraft Energi om bygging av Vesle Kjela kraftverk i Vinje kommune. (Foto: Statkraft)
AF Gruppen har inngått kontrakt med Statkraft Energi om bygging av Vesle Kjela kraftverk i Vinje kommune.

AF Gruppen skal utføre de bygningsmessige arbeidene for nytt kraftverk for Statkraft Energi ved Kjelavatn på Haukelifjell. Vannkraftverket skal utnytte en større del av energipotensialet i allerede regulerte vassdrag gjennom fallet fra Kjeladammene. Utbyggingen vil kunne gi en årlig tilleggsproduksjon på ca. 40 GWh/år. Kontrakten omfatter sprengning av ca. 2 km tunnel og bygningsmessige arbeider for kraftstasjon i fjell.

Arbeidene starter opp i april/mai 2019. Det planlegges at kraftverket settes i drift fra årsskiftet 2020/2021. Alle arbeider skal være ferdig i løpet av august 2021 skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Avtalen har en verdi på ca. 180 millioner kroner.

-   AF Gruppen er godt fornøyd med å inngå en ny avtale med Statkraft Energi, og ser frem til samarbeid om effektiv gjennomføring med fokus på sikkerhet og ytre miljø, sier Morten Grongstad, konsernsjef AF Gruppen i en pressemelding.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår