AF Eiendom skal halvere klimagassutslipp

 
AF Eiendom skal halvere klimagassutslipp(Foto: AF Gruppen).
AF Eiendom har 10 år på å halvere sine utslipp, ettersom de nå har vedtatt en strategi for drastiske utslippskutt i prosjektene. Reduksjon av mengden materialer, samt å bytte ut betong med lavkarbonbetong eller treverk, er blant virkemidlene.

Målet er at klimagassutslipp skal halveres innen 2030 – helst før.

 – I vår strategi fokuserer vi på å redusere klimagassutslipp, samt å tilrettelegge for miljøvennlige bomiljø, sier leder for forretningsutvikling i AF Eiendom, Ole Blaauw Johansen i en pressemelding.

Han understreker at omstillingsarbeidet med klima og miljø er faktabasert og kvantifiserbart.  Nå analyseres utslipp i alle eksisterende og kommende prosjekt.

– Vi kartlegger utslippene i alle faser, slik at vi kan identifisere de store driverne og tilrettelegge for de tiltakene med størst effekt pr. krone. Reduksjon av mengden materialer, samt å bytte ut betong med lavkarbonbetong eller treverk, er blant virkemidlene, sier Otto Christian Groth, porteføljedirektør i AF Eiendom i meldingen.

Han håper klimagassutslipp per kvadratmeter skal bli en naturlig måleparameter for bransjen fremover.

I tillegg til utslippsberegning er miljøledelse sentralt i AF Eiendoms strategi. De anser BREEAM for å være den den beste tilgjengelige metodikken og arbeidsverktøy for miljøledelse, ved å fange opp gode miljøløsninger for prosjektene. Alle nye boliger skal miljøsertifiseres.

– AF Eiendom opplever stort engasjement rundt temaet internt, blant partnere og ikke minst hos boligkjøperne. Fokus på klima og miljø i boligprosjekt blir stadig viktigere, og vi ønsker å ligge i forkant, sier Ole Blaauw Johansen.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår