AF Eiendom og Birk & Co sammen om ambisiøst miljøprosjekt

 
AF Eiendom og Birk & Co sammen om ambisiøst miljøprosjektDet er satt høye miljøambisjoner for Fyrstikkbakken 14, som er det første kommersielle boligprosjektet i FutureBuilt-programmet.
AF Eiendom har inngått avtale om å kjøpe 50 prosent av selskapet Fyrstikkbakken 14 AS. Prosjektet består av 160 boliger beliggende i nærheten av Bryn togstasjon og Hellerud T-bane.

- Vi har jobbet over en lengre periode med å få på plass en riktig samarbeidspartner til dette innovative miljøprosjektet der vi forsøker å sette en ny standard for boligutvikling. Prosjektet er krevende, og vi var så heldige at vi kunne velge mellom flere store solide aktører. Ingen klarte imidlertid å matche våre verdier og entusiasme like godt som AF Eiendom, sier Olav Birkenes som er daglig leder i Birk & Co, i en pressemelding. 

Deler litt og får mye mer tilbake
Prosjektet har vært i støpeskjeen de siste fire årene, og har høstet stor interesse og pressedekning både for sine innovative boformer, utstrakt bruk av massivtre og store arealer som deles mellom beboerne, kalt Delemeter (mD), der boligkjøperne får være med og påvirke utforming og bruk. I tillegg til leilighetene inneholder prosjektet blant annet selskapslokale, sykkelverksted, gjesterom, samt takterrasse med sauna og utsikt over byen.

- Det er stor stas for oss å få jobbe med så dyktige boligutviklere, og det føles trygt å ha med seg en så erfaren og fremoverlent entreprenør med høy kompetanse på massivtre, fortsetter Birkenes.

Miljøambisjoner og massivtre
Det er satt høye miljøambisjoner for Fyrstikkbakken 14, som er det første kommersielle boligprosjektet i FutureBuilt-programmet. FutureBuilt har som mål å realisere forbildeprosjekter i og rundt Oslo med minimum 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk. For å dekke deler av energibehovet er det blant annet prosjektert med et solcelleanlegg som skal produsere hele 70.000 KwH per år. Prosjektet satser for øvrig på grønn mobilitet og skal ha hele 400 sykkelparkeringsplasser, samt elbil- og elsykkelpool i tillegg til vanlige parkeringsplasser.

- Et prosjekt sentralt i Oslo er midt i blinken for vår strategi om å utvikle flere gode eiendomsprosjekter ved knutepunkt. Denne tomten treffer på svært mye av det vi ønsker å jobbe med; ambisiøse klimamål, god og sentral beliggenhet og en spennende partner. Birk og Co har jobbet godt med å få til et innovativt prosjekt både med å tenke nytt om konsept, løsningene for boligkjøperne og hvordan vi skal treffe de viktigste målgruppene, sier Katharina Hernæs, porteføljedirektør i AF Eiendom.  

Høy interesse
Prosjektet har allerede høstet stor interesse, og potensielle beboere har underveis blitt invitert til å komme med sine meninger både om planløsninger, og delemeterne. I tillegg tilbyr prosjektet et alternativ til den tradisjonelle plantegningen, gjennom konsepter som vennekollektiv og tvillingleiligheter.

- Miljøambisjonene i Fyrstikkbakken 14 henger godt sammen med vår klima- og miljøstrategi som vi lanserte i fjor, og vi gleder oss til å samarbeide med en ny partner, sier Otto Groth, direktør i AF Eiendom.

Første salgstrinn er planlagt i løpet av 2020. AF Nybygg er tilknyttet prosjektet som entreprenør i tidlig fase, med intensjon om gjennomføring.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår