Ærespris til Snøhetta-sjefen

 
Ærespris til Snøhetta-sjefenBildet: Kjetil Thorsen er årets vinner av Byggenæringens Ærespris. Her sammen med styreleder i Bygg Reis Deg, Carl Otto Løvenskiold (t.v), og administrerende direktør i Bygg Reis Deg, Gunnar Glavin Nybø. Foto: Pål Engeseth
BYGG REIS DEG 2019: Byggenæringens Ærespris 2019 gikk til Snøhetta- sjefen Kjetil Trædal Thorsen for sin ekstraordinære innsats over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen, både nasjonalt og internasjonalt. Det sa styreleder i Bygg Reis Deg, Carl Otto Løvenskiold da prisen ble delt ut i formddag.

Prisen ble delt ut på Det Norske Byggemøtet under Bygg Reis Deg- messen i formiddag. Det er styret i Bygg Reis Deg, som beslutter hvilke kandidater som fortjener en slik utmerkelse.

Internasjonalt avtrykk

-Thorsen har gjennom samspill med andre fagfolk skapt gode resultater for samfunnet, og satt et internasjonalt fotavtrykk for norsk arkitektur og byggekunst, sa Løvenskiold.

Kjetil Trædal Thorsen kvitterte med å si at det er utrolig viktig at vi ikke gjør det så vanskelig at vi ikke får med oss de mindre bedriftene på vei oppover. Det er når hele byggenæringen samles at vi finner det beste løsningene sammen, mente han. 

- Kjetil Trædal Thorsen understreket også at arkitektene i bransjen hadde fått mye kjeft over mange år, men at han nå opplevde at bransjen hadde tatt arkitektene inn i varmen.

I juryens begrunnelse
heter det blant annet: «Årets vinner har hatt en skapertrang helt siden barndommen, og flyttet tidlig til utlandet. I 16- årsalderen valgte vinneren sin yrkesretning og utdannet seg senere ved det tekniske universitetet i Graz i Østerrike. I 1981 startet vinneren sin yrkeskarriere, noe som resulterte i etableringen et arkitekt- og landskapsbyrå seks år senere. Selskapet ble videreutviklet i 1989 og har utviklet seg til å bli en av verdens mest anerkjente aktører i sin bransje.»

Årets vinner
har hatt en skapertrang helt siden barndommen, og flyttet tidlig til utlandet. I 16- årsalderen valgte vinneren sin yrkesretning og utdannet seg senere ved det tekniske universitetet i Graz i Østerrike. I 1981 startet vinneren sin yrkeskarriere, noe som resulterte i etableringen av et arkitekt- og landskapsbyrå seks år senere. Selskapet ble videreutviklet i 1989 og har utviklet seg til å bli en av verdens mest anerkjente aktører i sin bransje.

En inspirator

Han er opptatt av å være en god inspirator som bidrar til å skape et selvmotiverende kollektiv.

I 1989 vant selskapet den internasjonale arkitektkonkurransen om å bygge det nye biblioteket i Alexandria i Egypt. Gjennom de siste ti årene har byrået vunnet flere store prosjekter verden rundt, som Den Norske Opera & Ballett, minnepaviljongen etter 11.september på Ground Zero, Kong Abdulaziz´ kultursenter i Saudi-Arabia, operahuset i Busan i Sør-Korea og besøkssenteret til Lascaux-grottene i Frankrike, som er på Unescos verdensarvliste.

Hans selskap, Snøhetta, har i over 20 år inspirert norsk byggenæring til å se utover landegrensene. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår