ACCIONA valgte LNS i E6-prosjekt

 
ACCIONA valgte LNS i E6-prosjektBildet: Oppgraderingen innebærer utvidelse av motorveien fra to til fire felt og vil forbedre mobiliteten i den nordlige delen av Trøndelag fylke.
ACCIONA, som har forpliktet seg til å inngå sterke partnerskap med norske selskaper, har valgt LNS AS til å utføre tunnelarbeid på oppgraderingen av E6 Ranheim-Værnes.

E6 Ranheim-Værnes bygges på oppdrag for Nye Veier. Arbeidet omfatter prosjektering og bygging av 23 km firefelts motorvei langs dagens E6-trasé, inkludert tre tunneler med doble løp. Prosjektet har et budsjett på 5,2 milliarder kroner og skal ferdigstilles i 2025.

Byggearbeidet startet 1. september 2020. Oppgraderingen innebærer utvidelse av motorveien fra to til fire felt og vil forbedre mobiliteten i den nordlige delen av Trøndelag fylke. I tillegg til forbedret trafikkflyt og sikkerhet, vil prosjektet redusere reisetiden med fem minutter.

- ACCIONA tar samfunnskontrakten vår på største alvor. Prosjektene våre skal og må skape så store positive ringvirkninger og verdier lokalt som mulig. Kunnskapen, erfaringene og ekspertisen vår skal overføres til partnerne vi jobber med, sier Jacobo Arnanz, prosjektdirektør i ACCIONA Norge, i en pressemelding.

– Vi er meget godt fornøyde med at denne kontrakten nå er signert. Dette er et prosjekt som passer LNS veldig godt og vi ser fram til å ta fatt på arbeidet etter nyttår. Med denne kontrakten er LNS sikret en solid ordrereserve for det kommende året, sier Adm. dir. i LNS, Jonas Tetlie.

Som underentreprenør vil LNS AS jobbe med Stavsjøtunnelen, som har en lengde på 1770 meter, og halvparten av Helltunnelen, som tilsvarer 1950 meter. Tunnelarbeidet vil foregå fra januar 2021 til sommeren 2022.

Fakta om prosjektet:

• 23 km lang E6 strekning mellom Ranheim og Værnes
• Prosjektkostnad: 5,2 mrd. NOK ekskl. mva.
• Hastighet: 110 km/t
• Ferdigstillelse Ranheim-Reitan: 2023
• Ferdigstillelse Reitan-Hommelvik: 2024
• Ferdigstillelse av prosjektet: 2025
• Totalentreprenør Acciona Construcion

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår