ABB på topp 10-liste over selskaper som "forandrer verden"

 
ABB på topp 10-liste over selskaper som forandrer verdenBildet er av fotballklubben Odds tribunetak, som ABB og Skagerak Energi skal bekle med 5700 kvadratmeter solcellepaneler. ABB er på Fortunes topp 10 over selskaper som « forandrer verden » grunnet blant annet satsingen på hurtiglading av elbiler. (Foto: Skagerak Energi).
Fortune Magazine har utnevnt ABB som nr. 8 på sin liste over selskaper «som forandrer verden» i 2018, på grunn av sitt bidrag til elektrisk transport og hurtiglading av elbiler.

Ved å liste ABB blant topp 10 i sin fjerde årlige rangering, plasserer Fortune selskapet blant en prestisjefylt gruppe.

Ebola og bredbånd

På listen finner man blant andre legemiddelprodusenten Merck for bruk av sin livreddende vaksine mot Ebola-viruset i Den demokratiske republikken Kongo. Reliance Jo, en teleoperatør, er også på listen for å levere "digitalt oksygen" gjennom smarttelefoner og bredbånd til over 200 millioner abonnenter i India på mindre enn to år.

Å drive verden uten å forbruke Jorden

ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer sier at Fortune-rangeringen er en validering av selskapets ledelse og engasjement for elektrisk transport, som en måte å frakoble global økonomisk vekst fra klimaendringer.

- ABB er forpliktet til å drive verden uten å forbruke Jorden, forteller Spiesshofer i en pressemelding.

Lade- og kraftløsninger

ABBs elektriske transportportefølje dekker lade- og kraftløsninger for biler, busser, tog og skip, og utvikling av lynladere for elbiler som kan lade batteriet med en rekkevidde på opptil 200 kilometer i løpet av 8 minutter.

- Etter hvert som elbiler er blitt mer populære, skriver Fortune, har ABB installert over 7000 hurtigladestasjoner over hele verden. Det tilsvarer en besparelse på ca. 2 millioner gallon (ca. 8 million liter) bensin de siste syv årene. Hurtigladervirksomheten har hatt en tosifret årlig omsetningsvekst siden 2015. Det neste er avtalen med Electrify America om å plassere hundrevis av hurtigladestasjoner i USA det neste året.

Fortunes kriterier for listen over selskaper «som forandrer verden» inkluderer graden av innovasjon i selskapets teknologier, og fordelene med lønnsomhet og aksjonærverdi fra den positive sosiale effekten.

I andre kvartal rapporterte ABB mer enn 30 prosent vekst i nettoinntekter på år-til-år basis, til 681 millioner dollar, mens omsetningen økte til 8 889 milliarder dollar.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår