AART utvikler Ski sentrum sør for Oslo

 
AART utvikler Ski sentrum sør for OsloFoto: AART architects
AART architects har vunnet parallelloppdraget om å utvikle 70.000 kvadratmeter med boliger, butikker og plasser i sentrum av Ski sør for Oslo. Bak oppdraget står Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom, som med prosjektet ønsker å revitalisere byens sentrum.

Med sin nærhet til Oslo er Ski blitt et populært alternativ til hovedstaden, men byens sentrum består i dag av spredt bebyggelse, som ikke er fullt utnyttet og som heller ikke i tilstrekkelig grad gir noe tilbake til byen. I august utskrev derfor Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom et parallelt oppdrag om å fokusere på nye muligheter for å aktivisere sentrum. AART architects er nå annonsert som vinner av parallelloppdraget.

- Vi er svært fornøyd med å engasjere AART til dette oppdraget. Med sin erfaring fra byutvikingsprosjekter i Danmark mener vi at AART tilfører noe nytt og spennende til utviklingen av den tette byen. Vi ønsker å utvikle gode bygulv og gode destinasjoner, og AART er den rette til å hjelpe oss med dette, sier Mathis Grimstad, adm. dir. i Stor-Oslo Eiendom, i en pressemelding.

Forløser byens potensiale

- Vi ser frem til å jobbe med Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom for å revitalisere sentrum av byen. Området har et stort utviklingspotensial. Et potensiale, vi forløser ved å tilføre en mangfoldighet av bygninger og byrom og på samme tid skape et nært samspill med den omkringliggende byen – alt sammen med tanke på å gjøre Ski attraktivt, ikke bare for sin nærhet til Oslo, men for de urbane muligheter som byen selv tilbyr, sier Anders Strange, partner i AART architects og daglig leder av selskapets kontor i Oslo.

Med sitt vinnende forslag tilfører AART architects det 70.000 kvadratmeter store område en variasjon av butikker og boliger, som vil variere i størrelse og kunne favne alt fra studenter, unge par til etablerte familier. En mangfoldighet som gjenspeiles i de mange rekreasjonsarealer som er knyttet sammen etter hverandre og skaper et ny og samlende flow. Et flow som flyter naturlig sammen med byens eksisterende struktur.

- Ideen er å lede innbyggerne og besøkende intuitivt inn i bydelen, så der skapes et summende liv på gatenivå. Et levende bygulv, som vi til og med løfter opp i høyden i form av et grønt taklandskap, sier Anders Strange.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår