A@W: Når arkitekt møter innovasjon

 
A@W: Når arkitekt møter innovasjonBildet: Alle utstillere på A@W får samme, like store utstillingsareal, en trekant på 12 kvm, uavhengig av størrelse på foretaket eller leverandøren som stiller ut. Foto: ARCHITECT@WORK
ARCHITECT@WORK, nettverksarrangementet der arkitekter møter innovative produktleverandører, går av stabelen 22.–23. mai på X Meeting Point Oslo.

Av Bjørn Laberg

- ARCHITECT@WORK (A@W) har allerede gått sin seiersgang gjennom mange europeiske land, som Belgia, Nederland, Luxemburg, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Østerrike, Sveits, Spania, Italia, Tyrkia, Danmark og Sverige. Nå er vi veldig spent på debuten her i Norge, sier Eveline Debouvere, account manager for arrangementet.
Fokus på innovasjon

A@W ble i sin tid utviklet av fire belgiske arkitekter (C4= Creative Four). Messekonseptet så første gang dagens lys i Kotrijk i Belgia i 2003. Grunnidéen var å skape en plattform og arena, hvor arkitekter kunne få tilgang på innovasjoner og siste nytt innen produkter og byggematerialer.

- Til A@W i Oslo vil cirka 80 utstillere være på plass, og besøkende har muligheten til å tilegne seg kunnskap om et hundretalls ulike produktnyheter. Messen skiller seg fra lignende bransjearrangement innen konstruksjon og design, gjennom sin eksklusive karakter og det sterke fokuset på innovasjon, mener Eveline Debouvere.
Hun tror suksessen man har oppnådd med denne type skreddersydde arrangement for arkitekter / beskrivende ledd, beror på flere faktorer.

Godkjennes av dommerpanel

-  A@W viser bare frem nye produkter, presentert av leverandører og produsenter. For å kvalitetssikre at disse er relevante og interessante produktnyheter for bransjen, må disse på forhånd godkjennes av et dommerpanel bestående av fire norske arkitekter. Alle utstillere får samme, like store utstillingsareal, en trekant på 12 kvm, uavhengig av størrelse på foretaket eller leverandøren som stiller ut. Dette gjør det mer oversiktlig for de besøkende på messen. Det er jo ikke noe mål å ha flere hundretalls utstillere på messeområdet. Vi vil at arkitektene i ro og mak skal få muligheten til å snakke med utstillerne, og på den måten tilegne seg kunnskap om innovative materialer og nye produkter. Derfor er det viktig for oss at de kan rekke over hele messen på en dag. Det er bare arkitekter / beskrivende ledd som har adgang til dette arrangementet. Architect @ Work er ingen forbrukermesse, understreker Debouvere.

«Vokst» blir tema

Det vil også bli mulig å få med seg en rekke interessante konferanser og forelesninger under messebesøket.
- A@W jobber alltid med tematikk under sine arrangement. I Oslo har vi kalt temaet «Vokst», og til å hjelpe oss med dette har vi fått et samarbeide med Materialbiblioteket ved Stockholmsmässan. Vi kommer blant annet til å ha forelesninger fra Julien De Smedt, JDS Architects og Björn Florman, Materialbiblioteket, sier hun.
A@W jobber også med et «kvotesystem» på produktsiden, for å få en bra produktmiks blant utstillerne.

- Det gjør vi for at besøkende skal få med seg et så variert og bredt spekter av nyheter som mulig, i løpet av en dag. Målgruppen for ARCHITECT@WORK er arkitekten, men også designere, ingeniører, prosjektutviklere, myndighetsorganisasjoner, lærere på arkitektstudiet, samt avgangsstudenter på arkitekt- og interiørarkitektstudiet, vil ha nytte av å besøke messen på X Meeting Point Oslo.
Utstillerne tilhører produsent- og leverandørsiden innen råbygg, fasader, teknikk, innredningsdetaljer, programvare, tjenester, media og organisasjoner, sier hun til Byggfakta.

Store forventninger

- Vi har store forventninger til A@W i Oslo. Jeg har selv allerede snakket med en del norske arkitekter under Arkitekturdagen i Stavanger. Jeg fikk absolutt inntrykk av at behovet for denne type skreddersydde messe for arkitektbransjen virkelig er tilstede, sier en spent Eveline Debouvere, account manager i ARCHITECT@WORK avslutningsvis.

Bildet: A@W er nettverksarrangementet der arkitekter møter innovative produktleverandører. Foto: ARCHITECT@WORK

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår