Å bygge uten helse- og miljøfarlige stoffer er mulig

 
Å bygge uten helse- og miljøfarlige stoffer er muligSilje Wærp, Neha Parekh og Thale Plesser arbeider med helse- og miljøvurderinger av byggematerialer. (Foto: Remy Eik, SINTEF.)
SINTEF Teknisk godkjenning dokumenterer fravær av helse- og miljøskadelige forbindelser i henhold til krav gitt i BREEAM-NOR, og produkter som har gjennomgått denne godkjenningen, tilfredsstiller kravene i byggteknisk forskrift (TEK 17).

I år er det tiårsjubileum for helse- og miljøvurdering i SINTEF Teknisk Godkjenning.

Alle vil bo i giftfrie hus. Alle vil være trygge på at byggematerialene ikke slipper ut farlige stoffer til luften de puster inn. Alle ønsker seg rent drikkevann, som ikke har tatt til seg stoffer fra ledningsnettet som gir vond smak eller helseproblemer.

– I SINTEF Teknisk Godkjenning (TG) har vi arbeidet med disse problemstillingene de siste ti årene. Helse- og miljøvurderingen av alle materialene som inngår i de godkjente produktene, sikrer at de er uten miljøgifter, sier seniorforsker Thale Sofie Plesser i en pressemelding fra Sintef.

Trygge byggematerialer med SINTEF Teknisk Godkjenning

Både lovverk og marked etterspør dokumentasjon av produkters helse- og miljøegenskaper. Helse- og miljøvurderingen i en TG omfatter innhold av farlige stoffer og utslipp av farlige stoffer til inneluft, drikkevann og ytre miljø. Vurderingen omfatter også avfallsfasen.

– Mange byggherrer melder om store utfordringer når det gjelder å følge kravet om å unngå miljøgifter, men produkter som har gjennomgått helse- og miljøvurdering i SINTEF Teknisk godkjenning tilfredsstiller kravene i byggteknisk forskrift (TEK 17), sier Plesser.

SINTEF Teknisk godkjenning dokumenterer fravær av helse- og miljøskadelige forbindelser i henhold til krav gitt i BREEAM-NOR. SINTEF Teknisk godkjenning kan også brukes i BREEAM-NOR som dokumentasjon på emisjoner til inneluft.

Team for helse- og miljøvurderinger

Et team på tre personer står for helse- og miljøvurderingene. Teamet er oppdatert på lover og forskrifter; både byggteknisk forskrift og annet relevant lovverk.

Endringer i lovverket og endringer i vurderingen av enkeltstoffer blir innarbeidet i helse- og miljøvurderingene forløpende. Vurderingskriteriene er publisert på sintefcertification.no.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår