90 km rør og kabler til 7 km veg

 
90 km rør og kabler til 7 km vegElektoransvarlig i Statens Vegvesen, Ottar Bjørnstad, ved Langebru. (Foto: Kjell Wold)
På 7,5 kilometer E134 mellom Mjøndalen og Hokksund legges det nå ned til sammen 90 kilometer med rør og kabler i bakken.

For å bygge nye veg, eller i dette tilfellet utvide E134 mellom Mjøndalen og Langebru, er det veldig mye infrastruktur som skal ned i bakken før vegen kan utvides, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Midtrekkverk og belysning
E134 Mjøndalen-Langebru utvides for å gi plass til midtrekkverk og gjøre vegen mer trafikksikker. Samtidig får hele strekningen vegbelysning som den ikke har i dag.

For å føre fram kabler og rør til denne vegbelysningen pågår det nå et hektisk arbeid med graving av grøfter på det meste av strekningen.

Marthinsen og Duvholt AS fra Sandefjord er hovedentreprenør på E134 Mjøndalen-Langebru. Underentreprenør på elektro og Nettservice Ringerike.

Utvider på sørsiden
– Vi legger ut om lag 10 kilometer med kabler og 80 kilometer med trekkerør av ulike dimensjoner, forteller elektroansvarlig i Statens vegvesen, Ottar Bjørnstad.

Graving av grøfter og utvidelse av vegen skjer for mesteparten av strekningen Mjøndalen-Langebru på sørsiden av vegen.

På deler av strekningen gjennom Steinberg skjer utvidelsen av eksisterende E134 tosidig. For å gi vegen belysning skal det opp 170 master med lysarmaturer.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår