74 km armeringsjern til 74 meter bru

 
74 km armeringsjern til 74 meter bruBildet: Støpejobben startet torsdag morgen og avsluttes fredag. 74000 meter armeringsjern og 1200 kubikk betong gikk med i maratonstøpen
74000 meter armeringsjern og 1200 kubikk betong gikk med til maratonstøpen på Lassedalen bru torsdag og fredag.

–Vi regner med å bruke om lag 30 timer på denne brustøpen som tar hele den 74 meter lange brua i ett, forteller byggeleder bru, Andrea Maldonado-Vilaplana i Statens vegvesen i en pressemelding.

74 kilometer armeringsjern har en vekt på vel 1800 tonn. Så det er store mengder det dreier seg om for den 74 meter lange og 16 meter brede brua.

Lassedalen bru ligger tett ved Vollåstunnelen innerst i Lassedalen. Brua går i kurve med 2,2 prosent stigning og et tverrfall på hele 8 prosent. Lassedalen bru er den siste påbegynte brua på E134 Damåsen-Saggrenda, som i alt inneholder 14 nye bruer.

Entreprenør på delstrekningen Trollerudmoen-Saggrenda er arbeidsfellesskapet Metrostav, Bertelsen og Garpestad og HAG Anlegg.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår