6,5 kilometer ny E6 ferdig om lag tre måneder før tida

 
6,5 kilometer ny E6 ferdig om lag tre måneder før tidaSokndalskrysset (Foto: Statens vegvesen)
I morgen, onsdag 8. juli, åpner den nye strekningen på E6 i Soknedal. Strekningen er 6,5 kilometer lang, og Prosjektet ser ut til å havne under budsjett. Anleggsarbeidet startet høsten 2017.

- Vi har hatt et meget godt samarbeid med våre entreprenører. Derfor kan vi nå åpne vegen for trafikk om lag tre måneder før opprinnelig planlagt, sier prosjektleder Harald Johnsen i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Åpningsmarkering senere
Det er fortsatt en god del arbeid som gjenstår i Soknedal, blant annet ferdiggjøring av lokalvegsystemet og parkeringsplass samt «bussterminal» for kollektivreisende. Derfor blir det ingen offisiell åpningsmarkering nå.

- Etter åpning av E6 tar prosjektet to uker sommerpause før vi fortsetter med de gjenstående oppgavene utover høsten. Vi ser for oss en åpningsmarkering utpå høsten en gang, sier Johnsen.

 Soknedalskrysset med tunnelåpningen (Foto: Harald Johnsen, Statens vegvesen).

Bompenger til høsten
Systemet for innkreving av bompenger er ikke helt ferdig ennå på grunn av forsinkede leveranser av utstyr under koronapandemien. Bompengeselskapet Vegamot antyder at oppstart av innkreving kan skje i løpet av august. Innkrevingstida forblir uforandret, og er beregnet til å bli 15 år. 

- Vi er svært fornøyde med nå å kunne åpne hele den nye E6 til glede for brukerne nå inn i ferietiden. At det nå også blir mulig å få benytte den flotte nye vegen uten bomavgift, har neppe brukerne særlig mye imot, avslutter prosjektleder Harald Johnsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår