50 års garanti – med god grunn

 
50 års garanti – med god grunnTIDLIG UTE: – Dette taket har holdt det som ble lovet, sier Karl Johan Kringstad. Han var en av de første i Norge til å legge Ardogres takflis på huset i Ålesund.
– Med disse takflisene slipper jeg å tenke mer på taklegging i min levetid, sier Karl Johan Kringstad.

ANNONSE

– Dette taket har holdt det som ble lovet, forteller Karl Johan Kringstad, fra Ålesund.

Da han valgte Ardogres sitt porcelenato-tak til huset for 20 år siden var han blant de første i landet. Siden da har den tørrpressede blandingen av feltspat og porselensleire gradvis inntatt flere norske hustak. Det mener han det er gode grunner til.

– Det er i praksis vedlikeholdsfritt, for det gror ikke på det, og da slipper man å gå opp der for å ordne ting. Det tåler omtrent alt av vær og vind, og det forvitrer ikke, slik mye annet gjør. Det er klart, når man går ut med 50 års garanti mot vanngjennomtrenging og frostskader, så er det gode grunner til det, sier Kringstad.

Værbestandig
Ardogres har flere gunstige egenskaper utover den sterke porcelantoblandingen det lages av. Blant annet har takflisen løsninger på baksiden som sørger for mikroventilasjon og antikapillærkamre som hindrer at vann trekker oppunder flisene. Vindsperrer gjør at flisene tåler høye vindhastigheter, og festeanordningen er designet som nøkkelhull – noe som gjør en potensiell utskiftning av skadede fliser midt på taket en enkel prosess.

Tettheten i godset gjør flisene dessuten uvanlig sterke mot mekanisk påvirkning, men også mot kjemiske belastninger. Ardogres 40x40 har et vannopptak på under 0,2 vektprosent. De står seg dermed godt under påkjenning fra sur nedbør, salt fra havet, og andre miljøfaktorer.

– Mange tak må man kanskje skifte etter 25-30 år. Velger du papptak er det enda mindre. Det er greit, det er kanskje billigere. Men med disse takflisene slipper jeg å tenke mer på taklegging i min levetid, sier Kringstad.

Enkle å montere
Kombinasjonen av robusthet, enkel montering og overlegent utseende er en av grunnene til at Flisbutikken Møre AS har satset på Ardogres takflis de siste tjue årene. Markedsansvarlig Per Tore Molvær forteller at tilbakemeldingene de har fått siden oppstart har vært utelukkende positive.

– Flisene er lette å montere, de ser bra ut, det er vedlikeholdsfritt og svært værbestandig, sier Molvær, som mener det ikke er tilfeldig at de fleste solgte tak så langt har vært i værutsatte strøk på Nordvest- og Stadtlandet.

Fra i år har Flisbutikken Møre AS enerett på distribusjon i Norge.


Ardogres takflis

  • Fremstilles av tørpresset feltspat (65%) og porselensleire (35%) som brennes ved 1250°C.
  • Denne prosessen gjør Ardogres takflis 100 prosent froststikker, vanntett, og fullstendig motstandsdyktig mot vær og UV-stråling.
  • Taket tørker raskt, og gir ingen feste for mose og sopp.
  • Monteres raskt og enkelt med syrefaste skruer og kuttes med fliskutter eller vinkelkutter.
  • 50 års garanti mot vanngjennomtrenging og frostskader.
  • Fås i fire farger og fem fasonger, og gir muligheter for å skape spennende og nye effekter.

Kilde: ardogres.noNATURMATERIALE: Ardogres takflis ligner på naturskifer, men er raskere å legge. Flisene er kalibrert 10 mm tjukke, så man slipper å sortere dem slik en må med naturskifer.


SNØFRITT: – Når det kommer snø tar det ikke lang tid før den sklir beint av, med mindre du har snøfanger. Det snødde en del i går, og det er ikke en eneste snøfille på taket i dag – mens naboene sine tak er helt hvite, sier Karl Johan Kringstad.


 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår