www.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

Høy temperatur om konflikter i MEF

– Byggherrer har svært lav bestillerkompetanse og avdekker kompetansebrist på en rekke områder. Er du velkledd, apatisk og med sugerør inn i statskassa, da kan du kalle deg konsulent. Entreprenører i min bransje er dårlig i norsk men kreativ i fakturering. Totalt sett blir dette et vanvittig pokerspill.

Ny boligsalgsrapport klar

Konfliktnivået synker med rundt 20 prosent ved bruk av Boligsalgsrapport, viser tall fra Protector

Lys øker sikkerheten i hjemmet

Nå integreres Philips Hue med Bosch, Logitech og Samsung SmartThings, som blir Friends of Hue-partnere. Samarbeidet vil føre til enda flere og varierte belysningsløsninger hjemme.

- Utdanningspolitikk gruser næringens potensiale

- Høyskoler, universiteter og fagskoler med ansvar for å utdanne mennesker innenfor bygg, anlegg og infrastruktur som ikke har åpenBIM som en markant og vesentlig del av sine studieplaner, gjør ikke jobben sin. Situasjonen er mildt sagt alvorlig.

Miljø-milepæl for tekstilgulvprodusent

Som første tekstilgulvprodusent i verden har Desso fått tildelt Cradle to Cradle* sitt gullsertifikat.

Full seier eller skitten avledningsmanøver?

– Det har i flere år versert rykter om at gulvprodusent Acrylicon AS har overdratt sine produksjons-resepter til konkurrenten Silikal. I en fersk dom fra Salten Tingrett slås det imidlertid fast at Silikal ikke makter å fremskaffe bevis på at de har - eller har hatt - produkter på markedet som kan måle seg med Acrylicons, hevder Acrylicon i en pressemelding. - En skitten avledningsmanøver, fnyser Silikal Nord-Norges ledelse.

Ulike krav til moduler

SINTEF ønsker å tydeliggjøre forskjellen i kvalitet mellom moduler for permanente og midlertidige bygg, og bidrar med en ny inndeling av produktgrupper med SINTEF Teknisk Godkjenning.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
www.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00