www.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
NÆRINGSBYGG BOLIGBYGG ANLEGG PROSJEKTFAKTA NYTT OM NAVN

Lokal godkjenning opphører

Lokal godkjenning for ansvarsrett opphører 1. januar 2016. Fra nyttår skal foretakene i stedet sende en erklæring til kommunen om at de påtar seg ansvar i byggesaken.

NAL: Raskere, enklere, billigere - og dårligere?

Regjeringen har lagt frem sin varslede strategi for boligmarkedet. Strategien er en tiltakspakke som blant annet skal bremse den galopperende prisutviklingen på boliger. NAL ser med bekymring på regjeringens ensidige fokus på raskere, enklere prosesser og billigere bygg som kan resulterer i dårligere kvalitet.

Oslo klarer ikke å få opp boligbyggingen

– Ved utgangen av mai viser våre tall at vi har igangsatt overkant av 27 000 nye boliger det siste året, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Her skal det flyttes fjell

Hele 180.000 kubikkmeter fjell og løsmasse skal sprenges, graves opp og flyttes før det store Veterinærbygget på Ås kan reises. Og nå er det klart hvem som skal gjøre jobben.

Bygger om for 116 millioner kroner

Veidekke Entreprenad har fått i oppdrag av NIAM AB å bygge om en kontorbygning i Malmö sentrum. 12.000 kvadratmeter skal moderniseres og rustes opp, og skal etter ombyggingen bli sertifisert som Miljöbyggnad Silver. Oppdraget er verdt 116 millioner svenske kroner.

Her er forrige ukes konkurser

Følgende firmaer har gått konkurs i firmaer relatert til bygg, anlegg og VVS-bransjene i uke 24 i følge bisnode.no:

Lyser ut storkontrakt på E6 i Trondheim

E6 sør for byen skal bygges om til stamveistandard med fire felt og toplanskryss. Kontrakten på bygging av 8 kilometer E6 blir snart lyst ut. Stortingets styringsramme for prosjektet er 2,7 milliarder kroner.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
www.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00