www.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
NÆRINGSBYGG BOLIGBYGG ANLEGG PROSJEKTFAKTA NYTT OM NAVN

– Vår egen feil at det er krise i byggenæringen

Nyhetssakene om byggenæringen er dyster lesing. Mafiavirksomhet, lav status, dårlig rekruttering, budsjettoverskridelser og konflikter i prosjekter. Uten innovasjon, kreativitet og nytenking kommer vi ingen vei. Det må snart også næringens bremseklosser forstå, sier Magnus Hvam.

Økende import av byggevarer i 2015

I 1. kvartal økte importen av byggevarer med 6 prosent i forhold til samme periode i 2014

Norge er 4. best på jernbane-investeringer

Jernbanemagasinets jury har kåret Østerrike til europamester i jernbane. Storbritannia er hakk i hel. Norge er inne blant topp 10. NSB og Jernbaneverket scorer slett ikke verst verken på økning i persontrafikk, punktlighet og investeringer.

Har tegnet skisser for flytende byutvikling

Arkitekt Tom Wike i ØKAW AS Arkitekter har utarbeidet ideskisser for hvordan Oslo eller andre norske byer kan vokse til vanns. Skissene viser en flytende bydel med kontorer, servicetjenester, parker og boliger. Enheter som kan kobles sammen og skape nye bærekraftige og fleksibel bysamfunn nært knyttet til annen infrastruktur.

Skal varmes opp av avfall fra åtte kommuner

Enova investerer 52 millioner kroner i Senja Avfalls nye fjernvarmeanlegg i Troms. Avfall fra åtte kommuner skal nå varme opp næringsbygg og boliger på Finnsnes. Anlegget vil også nyttiggjøre seg av spillvarme fra smelteverket Finnfjord.

Danmarks største fagmesse er i gang

Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anleggsbransjen, «Entreprenør og Håndværk 15», er i gang i Herning. Fram til lørdag vil 115 utstillere demonstrere og vise fram det nyeste av maskiner og teknologi.

Livslang jakt på energityver

Arbeidet med energieffektive nybygg stanser ikke når husene er ferdigbygget og klare til bruk. For å lykkes på sikt må energibruken følges over tid og justeres etter hvert, skriver futurebuilt.no.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
www.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00