32 prosent nedgang i april

 
32 prosent nedgang i  aprilIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Det ble solgt 32 prosent færre boliger i april i 2017 enn i samme måned i fjor, viser tall fra Boligprodusentenes Forening. Tallene for igangsetting viser en nedgang på 27 prosent sammenlignet med april 2016.

– Grunnen til nedgangen i salg og igangsettingen er at påsken i år var i april, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

- Til tross for en nedgang i april ligger igangsettingen hittil i år 16 prosent over samme periode i fjor, sier Jæger. Det er småhus som øker mest med 41 prosent. Igangsetting av leiligheter øker med 18 prosent, mens eneboliger går tilbake med 4 prosent. De 12 siste månedene er det igangsatt 32 439 boliger.

- Salget har gått tilbake 8 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i 2016. Leiligheter og småhus går tilbake med hhv 18 prosent og 9 prosent, mens vi opplever en økning i salget av småhus på 27 prosent, fortsetter Jæger. - Boligsalget holder seg fortsatt på et høyt nivå. Det er solgt 34 851 boliger de siste 12 måneder, avslutter Jæger.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle