2500 CityChangers tar over Oslo

 
2500 CityChangers tar over OsloBildet: Ordfører Marianne Borgen, grunnlegger av UFGC Gerald Babel-Sutter, Birgit Rusten fra konferansens samarbeidspartner FutureBuilt og H.K.H. Kronprins Haakon deltok på åpningen av Urban Future Global Conference på Folketeateret i Oslo i dag. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
URBAN FUTURE Global Conference kommer til Oslo i dag. Mer enn 2500 CityChangers fra hele verden skal forsøke å komme frem til hvordan vi kan skape grønnere, sunnere og lykkeligere byer.

I byer fra Oulu (Finland) i nord til Kampala (Uganda) i Sør, fra Toronto (Canada), til Oslo (Norge). Over hele planeten kjemper lidenskapelige mennesker for en mer bærekraftig fremtid. Futurebuilt er medarrangør av konferansen, som er et av hovedarrangementene under Oslo Europeisk miljøhovedstad.

– Visjonen bak URBAN FUTURE er å samle de mest innovative og fremtidsrettede personene for å diskutere hvordan byene våre kan bli enda bedre steder å bo i - for oss og for fremtidige generasjoner. Ved å lytte til disse og dele deres ideer kan vi starte å handle, for det haster, forteller Gerald Babel-Sutter, grunnlegger og administrerende direktør i UFGC i en pressemelding.

Byråd for byutvikling i Oslo Hanne E. Marcussen er vertskap for konferansen. Hun har sett frem til å få konferansen til Oslo:

– Byene står for over 75% av alle klimagassutslipp. Derfor er det helt avgjørende at vi møter denne utfordringen og faktisk utvikler byene våre! En grønnere by er en bedre by. For alle. I Oslo har vi ambisiøse mål - vi ønsker ikke bare å være et flott sted å bo og vokse opp, vi ønsker å være en av verdens beste byer. De neste dagene gleder jeg meg til å lære mer fra andre byer, og vise frem det andre kan lære fra oss, sier Marcussen.

Løfter frem unge stemmer
For første gang i UFGCs historie, og i samarbeid med EUROCITIES, har konferansen integrert et eget opplegg for 50 håndplukkede unge ledere der målet er å fremme dialogen mellom beslutningstakere og fremtidens generasjoner.

– Vi ønsket å løfte frem unge stemmer. Konseptet er at disse unge lederne får tid sammen med mer erfarne nestorer innenfor sitt felt. Dette innebærer at man får sitte ned med for eksempel tidligere borgemester i Santiago de Chile eller sjefsarkitekten bak Oslos operahus. Det er en fantastisk setting for dialog og utveksling av ideer. Jeg er utrolig spent på hva dette vil føre til, sier Babel-Sutter.

Matt Stewart er en av disse unge ledere. Som medstifter ved Yarra Pools i Melbourne (Australia), har han ledet arbeidet med å friskmelde Melbournes elv som har vært kraftig forurenset. Han har engasjert over 100 lokale organisasjoner og tusenvis av innbyggere i Melbourne. Nå håper de at man igjen skal kunne svømme i elven i nær fremtid.

Hvorfor deltar Matt på URBAN FUTURE global conference?
– Deltakerne her er blant de fremste ekspertene i verden når det kommer til innovasjon i byer – her lærer man av de beste!

Tar over byen
URBAN FUTURE global conference foregår ikke bak lukkede dører. Tvert imot – deltakere vil kunne delta på 40 forskjellige «Field Trips» rundt om i Oslo. De vil få mulighet til å utforske hva som førte til at Oslo vant den prestisjetunge tittelen som Europeisk miljøhovedstad 2019.

De kan bade i Oslofjorden, teste flytende badstuer, ro færing og oppleve de arkitektoniske endringene langs fjorden, besøke byggeplassene som snart skal bli til ikoniske landemerker som Munch-museet og nye Deichman Bjørvika, erfare Oslos nye sykkelinfrastruktur fra sykkelsetet eller oppleve et litt mindre stykke Oslo med markatur til DNTs nyeste hytte; Fuglemyrhytta.

Fremtidsutsikten
Det er ikke bare de unge lederne som har visjoner og ideer. Tre uker før konferansen avduket arrangørene «Fremtidsutsikten» på Ekebergparken. Denne VR-installasjonen er laget av designstudenter fra Westerdals og er basert på visjoner fra femteklassinger ved Hasle skole i Oslo og hva de mener politikere og andre må satse på for å få bedre byer for menneskene som bor der. Barna ønsket seg flere trær, ren luft, mindre biler, grønne fasader, post-droner som erstatning for lastebiler, grønnsaksmarked og idrettsanlegg på hustak.
Du kan se inn fremtiden når Fremtidsutsikten står på Youngstorget 22. og 24. mai og utenfor Ekebergrestauranten 24. mai.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår