14 kilometer nytt dobbeltspor

 
14 kilometer nytt dobbeltsporIllustrasjon: ViaNova/Aas-Jakobsen
AKTUELLE PROSJEKTER: Bane NOR er i full sving med planleggingen av 14 nye kilometere med dobbeltspor på Vestfoldbanen. Denne gang er det strekningen fra Nykirke til Barkåker som skal bygges ut. Går alt etter planen blir det byggestart i 2019.

Av Tore Kubberød

I prosjektet ligger 14 kilometer nytt dobbeltspor fra Nykirke sør for Holmestrand til Barkåker nord for Tønsberg. Strekningen får to bruer, fire tunneler på totalt 5,3 kilometer og ny stasjon litt sør for Skoppum ved Viulsrød. Dette skal bli en stasjon med stor innfartsparkering og gode forbindelser til både bilveier og gang- og sykkelveier.

Fem års byggeperiode

Prosjektet inneholder også fire beredskapsplasser og tre rømningstunneler. Det planlegges videre betongtunnel under E18 ved Kopstadveien fram til vest for Sletterødåsen og en berg- og betongtunnel mellom Skaug og Viulsrød.

Bane NOR håper å komme i gang med byggingen i løpet av 2019. Dersom alt går etter planen vil hele prosjektet stå ferdig i 2024. Dobbeltsporet vil være dimensjonert for intercity og kunne tåle hastigheter opp til 250 km/t.

Ute til høring

De tre kommunene Horten, Tønsberg og Re er involvert i prosjektet. De har nå lagt ut planene på offentlig høring. Planer som inneholder detaljregulering av jernbaneanlegg og deponiområder Nykirke-Barkåker og konsekvensutredning for deponiområder. Planene er tilgjengelige for pblikum på Horten rådhus, Horten bibliotek, Tønsberg rådhus, Tønsberg og Færder bibliotek og kommunehuset Revetal.

For de som er interessert i å vite mer om prosjektet så inviterer Bane NOR og de tre kommunene til åpent informasjonsmøte torsdag 8. mars i auditoriet på Bakkenteigen.  Alle høringsuttalelser må sendes skriftlig innen 8. april.

Alle reguleringsplandokumentene ligger på Bane Nor sine hjemmesider

FAKTA

Nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen, Nykirke-Barkåker

Tønsberg, Horten og Re kommuner

Vestfold

Tiltakshaver: Bane NOR

Byggestart: 2019

Ferdigstillelse: 2024

Entreprenør: Tilbud på totalentreprise planlagt lagt ut i august 2018.

RI reguleringsplan: Aas-Jakobsen

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene? Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår