1,45 millioner kroner pr meter skinner

 
1,45 millioner kroner pr meter skinnerBeregninger viser at den drøyt tre kilometer lange Fornebubanen vil koste 4,47 milliarder kroner. Foto: RUTER
Fornebubanen er under planlegging, og om noen år kan man trolig ta t-bane fra Lysaker stasjon ut på Fornebulandet. Men den 3070 meter lange strekningen vil koste flesk. Forslaget har en prislapp på svimlende 4,47 milliarder kroner.

Åtte avganger i timen og en reisetid på 4,23 minutter er planen for Fornebubanen. En t-bane som vil ha 3070 meter mellom sine endestasjoner. Det betyr en pris på 1,45 millioner kroner pr meter skinnegang eller nesten halvannen milliard kroner pr kilometer.

Det er Akershus fylkeskommune som har utarbeidet planene for Fornebubanen. Neste uke skal saken behandles i hovedutvalget for samferdsel, skriver Budstikka i sin nettavis.

Tanken er at Fornebubanen skal ha åtte avganger i timen, eller hvert 7,5 minutt og gå mellom Lysaker stasjon og Fornebu senter. Mellom her blir det stopp ved Flytårnet stasjon og Arena stasjon. Det forventes stor trafikk, og bare til Flytårnet stasjon ved Telenorsenteret regner man med 2000 reisende pr time på det meste.

28 t-banetog skal trafikkere Fornebubanen, og disse skal parkeres og vedlikeholdes ved en driftsbase som skal bygges. Et anlegg som alene er kostnadsberegnet til 1,27 milliarder kroner.

Det er også planer om at Fornebubanen skal knyttes sammen med t-banenettet i Oslo. Beregninger har vist at dette vil koste ytterligere fem milliarder kroner, skriver budstikka.no

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår