Vant Oslo bys arkitekturpris

 
Vant Oslo bys arkitekturprisBildet: Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka. Foto: Ivan Brodey
Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka vant Oslo bys arkitekturpris for 2017, mens hedrende omtale gikk til Sentralen og Dalsveien 40 B-C.

Litt fra juryens begrunnelse:

«Prosjektet er et forbilledlig eksempel på merverdien som kan oppnås ved bevaring gjennom transformasjon. Virksomheten gis en oppgradering og ny identitet samtidig som den tilfører nye kvaliteter i sitt nærmiljø. Etter komiteens mening er Mat- og merkevarehus på Grünerløkka et prosjekt som utfordrer sementerte oppfatninger om gjenbruksverdi av yngre industribygg i dette tilfellet fra 50 tallet. Prosjektet setter på agendaen en viktig diskusjon om miljøgevinst og kvalitet gjennom transformasjon kontra rivning».

«Prosjektet viser at det er mulig å oppnå høy kvalitet gjennom radikale inngrep i eksisterende betongkonstruksjoner der bevisst bruk av arkitektoniske løsninger er det viktigste virkemiddelet man har for å lykkes. Bygget er nyskapende i sin utforming av fasade i samspill med Sofienbergparken, og viser hvordan et bygg kan endres og gi økt kvalitet i sine omgivelser ved riktige og gjennomtenkte valg av løsninger».

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Siste papirutgave

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle