Sterk vekst i 2011

 
Sterk vekst i 2011Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.
Selvaag Bolig hadde en sterk vekst i fjor, med økning i omsetning, solgte boliger og boliger under bygging. 

Selvaag Bolig hadde en sterk vekst i fjor, med økning i omsetning, solgte boliger og boliger under bygging. 

Ved utgangen av fjoråret var 1014 Selvaag-boliger under bygging, mot 334 et år tidligere. Selskapet solgte 648 boliger i 2011, mens tallet for 2010 lå på 388. 

- Fjoråret var godt. Det er stor etterspørsel etter boliger våre satsingsområder i og rundt Oslo, Stavanger og Bergen. I tillegg til å øke salg, har det har vært viktig for oss å få flere boliger i produksjon for å kunne møte markedsutviklingen. Det bygges for få boliger i disse områdene, sier administrerende direktør Baard Schumann i en pressemelding.

 

Unike utviklingstomter

I løpet av 2011 styrket Selvaag Bolig seg kraftig i både Bergen og Stavanger.

I august ble eiendomsselskapet Hansa Property Group AS fusjonert inn i Selvaag Bolig. Dette ga Selvaag Bolig kontroll over en unike utviklingstomter i både Bergen og Stavanger. I forbindelse med fusjonen ble Selvaag Bolig også majoritetseier i det Stavangerbaserte boligutviklingsselskapet Bo En AS. På slutten av 2011 kjøpte Selvaag Bolig de resterende aksjene i Bo En AS og døpte om selskapet til Selvaag Bolig Rogaland.

Selvaag Bolig rapporterer både etter løpende avregning og fullførte kontrakter. Basert på løpende avregning, konsernets segmentrapportering, ble driftsinntektene 1,2 milliarder kroner og driftsresultatet (EBITDA) 148,1 millioner kroner. IFRS-tallene, fullførte kontrakter, endte på 309,8 millioner kroner og - 29 millioner kroner i henholdsvis driftsinntekter og driftsresultat. På grunn av sammenslåingene med Hansa Property Group AS og Bo En AS er verken segment- eller IFRS-tallene sammenlignbare med 2010.

- I lys av det store antallet igangsettinger i 2011, ligger selskapet an til en kraftig omsetningsvekst i 2012, sier Schumann.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Siste papirutgave

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle