Philips til topps med LED

 
Philips til topps med LED
Philips går seirende ut av en stor amerikansk konkurranse for å erstatte vanlige lyskilder med energibesparende alternativer.

Philips går seirende ut av en stor amerikansk konkurranse for å erstatte vanlige lyskilder med energibesparende alternativer.

Det er det amerikanske energidepartementet som har kåret Philips Lighting Nord-Amerika til vinner av Bright Tomorrow Lighting Prize-konkurransen (L Prize), i kategorien for 60-watts utskiftbare lyskilder. Konkurransen utfordrer belysningsindustrien til å utvikle energibesparende lyskilder med høy ytelse, som skal spare amerikanske forbrukere og bedrifter for kostnader. USA kan spare 35 terrawattimer strøm årlig dersom alle vanlige 60-watts lyskilder blir erstattet med prisvinneren fra Philips. Dette tilsvarer 3,9 milliarder dollar og 20 millioner metriske tonn med karbonutslipp. 

Bidraget til konkurransen ble levert i 2009, etter 18 måneders krevede arbeid med testing. Det stilles strenge krav til ytelse, kvalitet, levetid, kostnader og tilgjengelighet i L Prize-konkurransen. 

 

- Vi så på L Prize-konkurransen som en mulighet til nyskapning og utvikling av et energieffektivt alternativ som stort sett har vært uendret i et århundre, sier Zia Eftekhar, administrerende direktør i Philips Lighting Nord-Amerika.

- At vi er det første og eneste selskapet som klarer å gjennomføre dette og ende opp med et produkt, understreker ikke bare vår satsing på innovasjon og kvalitet, men også vår evne til å bringe meningsfull og ledende teknologi på markedet, sier Eftekhar. 

Klar for videreutvikling

Konkurransen ble gjennomført for første gang i 2008. Den fokuserer på 60-watts lyskilden fordi denne er den mest brukte og representerer rundt halvparten av det amerikanske lyskildemarkedet. Innovasjon gjennom L Prize-konkurransen øker forbrukernes valgmuligheter og støtter energidepartementets arbeid med å redusere det armerikanske energiforbruket.  Som vinner mottar Philips ti millioner dollar i tillegg til ulike kampanjefordeler gjennom L Prize, og 31 samarbeidspartnere står nå klare til å promotere og videreutvikle det vinnende produktet. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle