Historisk resultat for COWI

 
Historisk resultat for COWI
I fjor passerte omsetningen til COWI Norge for første gang én milliard norske kroner. Resultatet er det beste noen sinne. 

I fjor passerte omsetningen til COWI Norge for første gang én milliard norske kroner. Resultatet er det beste noen sinne. 

Omsetningen endte på 1,038 milliarder NOK, og resultatet før skatt på rundt 80 millioner kroner. 

Administrerende direktør i COWI Norge, Terje Bygland Nikolaisen, er fornøyd med resultatet:

–Vi har i 2011 levert våre beste resultater noensinne. Vi er meget fornøyde med å ha klart en omsetningsvekst på 15% og samtidig forbedret vår lønnsomhet ytterligere. Sammen med økt ordrereserve gir dette oss et godt utgangspunkt for videre ekspansjon innen våre prioriterte satsningsområder, sier han i en pressemelding. 

COWI har kapret nye markedsandeler i et realtivt godt, men noe varierende marked i 2011. Men året er også brukt til reorganisering og ytterligere markedsretting av virksomheten. Dette er en forutsetning for videre utvikling, ifølge Bygland Nikolaisen. 

- Store og komplekse oppdrag forutsetter rådgivere med den beste oppgaveforståelsen og gjennomføringsevnen. COWIs kjennetegn nummer en skal være å sette sammen det beste teamet for det enkelte prosjekt, uavhengig av geografi og kunde. Å være en del av en stor rådgiverorganisasjon gjør det mulig å innfri dette. Har vi behov for å toppe egen kompetanse her i Norge, finner vi den andre steder i COWIgruppen, sier han. 

COWI har gått inn i 2012 med optimisme, noe store oppdrag innen blant annet transport, infrastruktur og helsebygg sørger for. 

- Vi opprettholder vår klare posisjon som ledende innen sykehusplanlegging. Bærekraftig byutvikling er blitt COWIs merkevare og vi har befestet vår posisjon som en av de førende rådgiverne innen flyplassplanlegging. I tillegg til et betydelig engasjement ved ny terminal Oslo Lufthavn Gardermoen, vant vi, sammen med gode samarbeidspartnere, prosjektering av utvidelse  Flesland flyplass i Bergen. Innen transport og infrastruktur tar vi stadig nye markedsandeler. Gode eksempler er Fellesprosjektet E6/Dovrebanen, planlegging av ny firefelts motorveg til Fredrikstad, teknisk hovedplan for den nye bybanen Stavenger-Sandnes og utvidelsen av det som vil bli Norges største avløpsrenseanlegg på Bekkelaget, sier Bygland Nikolaisen. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Siste papirutgave

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle