Byggenæringen viser klimaomstilling i praksis

 
Byggenæringen viser klimaomstilling i praksisSINTEF og NTNU er navet i teknologihovedstaden, og huser nasjonale forskningssentre som ZEN in Smart Cities og Klima 2050. På konferansen vil også noen av labene for klimaforskningen som foregår i byen bli vist fram. Foto: SINTEF Byggforsk
Er du interessert i trebygg, nullutslippsteknologi og klimatilpasning? Delta på årets store begivenhet innen disse temaene i Trondheim.

Den 27. til 29. september er det igjen klart for konferansen Wood Building Nordic. For andre gang på rad er Trondheim valgt til å huse arrangementet i Norge. Konferansen er en avlegger av Forum Holzbau, som er en stor, etablert møteplass for kunnskapsdeling i Mellom-Europa.

Variert program
Wood-based Zero Cities er navnet på årets konferanse. Det blir tre hele dager med mer enn 50 foredrag fra ulike nasjoner, 40 utstillere, befaringer, studentkurs, trearbeider og trekunst. Det blir også konserter, underholdning, prisutdeling, mingling, meningsytringer og samtaler.

Siste nytt om klimatilpasning

Lars Gullbrekken, forsker ved SINTEF Byggforsk og PhD-student ved NTNU, skal presentere nye resultater fra forskningssenteret Klima 2050 om klimatilpasning og fuktsikkerhet for store tak konstruert i tre.

– På grunn av økt fokus på CO2-avtrykk regner vi med at det vil bygges flere store tretak fremover. Vi har ikke hatt god nok kunnskap om hvordan øke fuktsikkerheten for store luftede tak. Dette har vi forsket på i Klima 2050 og har i dag bedre svar, sier Gullbrekken.

Morgendagens byer og behovet for langsiktighet
Skanska, en av næringspartnerne i Klima 2050, deltar på konferansen for å fortelle om sitt arbeid med innovasjoner i elementproduksjon for økt klimarobusthet. De ser behovet for helheten, og vil nå prioritere klimatilpasning i større grad.

Skanska, en av næringspartnerne i Klima 2050, deltar på konferansen for å fortelle om sitt arbeid med innovasjoner i elementproduksjon for økt klimarobusthet. De ser behovet for helheten, og vil nå prioritere klimatilpasning i større grad.

Tre- og kunnskapsbyen
Trondheim har markert seg som treby i Norden. I over ti år har kommunen – i samarbeid med næringsliv og kunnskapsmiljøene i byen – eksperimentert med tre som byggemateriale i nye bygg, i byrom og gjennom rehabilitering av kulturhistoriske bygninger.

NTNU er Norges største universitet med et spesielt ansvar for teknologiutdanningen. Tresatsingen NTNU Wood tilbyr grunnutdanning både for arkitekter, produktdesignere og ingeniører. Sammen med SINTEF Byggforsk og deres spisskompetanse i bærekraftig utvikling av bygninger og infrastruktur bidrar byens kunnskapsmiljø med forskning, utvikling og innovasjon innen klimavennlig byggeri.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Siste papirutgave

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle